SkreddersyddeSkrivekurs

Videregående kurs på Holmen Fjordhotell

22.-25. september 2017

Har du en idé, kanskje en skisse til manus, og trenger et kick for å komme videre?

Vil du lære mer om oppbygging av gode tekster, videreutvikle språk og skrivestil?

Dette er et inspirerende kurs for alle som ønsker å komme seg videre i skriveprosessen. Kurset bygger på innholdet i Firenzekurset, men det er ingen betingelse å ha deltatt der. 

Med utgangspunkt i deltakernes tekster jobber vi med korte og lange fortellinger, og motiverer den enkelte til å gå videre med sitt eget skriveprosjekt etter kurset.

Forfatter Torkil Damhaug og litteraturekspert Bernt Roald Nilsen, kursledere på Firenzekurset, er også kursledere her. Begge er hovedlærere på Cappelen Damms Krimforfatterskole. 

INNHOLD

Mye av innholdet på kurset dreier seg om å jobbe med egne tekster. Du trenger ikke ha skrevet så mye på forhånd, kanskje bare noen sider, men du bør ha tenkt gjennom ideer for fortellingen som helhet, evt. satt opp et rammeverk for hvordan du tenker deg at fortellingen skal bli. Sammen ser vi på tekster og ideer i grupper, og du vil også få individuell gjennomgang med kurslederne.

Rammeprogram:

Fredag:

Teori: Plot, komposisjon og struktur. Stil og språk i fortellingen.

Praksis: Gjennomgang av deltakernes tekster.

Lørdag:

Teori: Fiksjon og virkelighet i fortellingen.

Praksis: Gjennomgang av deltakernes tekster.

Søndag:

Praksis: Gjennomgang av deltakernes tekster.

Mandag:

Teori: Gjennomgang av ulike skriveverktøy.

Praksis: Gjennomgang av deltakernes tekster.

Speeddating med kurslederne.

Praktisk informasjon:

TID:

Fra fredag 22. september kl 1300 - mandag 25. september kl 1400

STED:

Holmen Fjordhotell

www.holmenfjordhotell.no

PRIS:

Kr 9 200,- inkluderer hele skrivekurset / 3 overnattinger i enkeltrom / 3 frokoster, kaffepauser, 4 lunsjer og 3 middager / kursbevis

Bor du i nærheten slik at du ikke trenger overnatting, er prisen kun kr 7 300,-.

Prisen inkluderer 4 dagers kurs, kaffepauser, 4 lunsjer og middag søndag.

Eventuelle reisekostnader kommer i tillegg.

ANTALL:

Maksimum: 14

Minimum: 10

PÅMELDING/BETALING:

Du melder deg på ved å sende en mail til [email protected] Forskuddsfaktura på kr 3000,- sendes sammen med bekreftelse av plass på kurset. Resterende beløp betales 6 uker før kursstart på tilsendt faktura.

Påmelding

Påmeldingen er bindende, og innbetalt beløp vil ikke bli refundert dersom deltaker selv kansellerer sin deltakelse. Se betingelser

PÅMELDINGSFRIST:

1. september 2017 (Førstemann-til-mølla-prinsippet)

INFO:

Kontakt Torill Berg, mobil 412 88 735 evt. [email protected]

Har du spørsmål til innholdet, ta kontakt med Bernt Roald Nilsen, mobil 920 80 380 evt [email protected]

Historien

Stedet der hotellet ligger, ble opprinnelig bygget som privat bolig for kaptein Peder Arnesen på slutten av 1800-tallet.

Kystlinjen langs Asker–landet var et populært ferieområde for innbyggerne i hovedstaden, og mange av de fastboende flyttet ut i uthuset for å tilby sommerlosji til Christianias befolkning. Pappabåtene trafikkerte vestfjorden, og tok arbeidende fedre fra byen til landet og resten av familien etter endt arbeidstid.

Stedet ble innredet og drevet som pensjonat 1924-25 under navnet Grønlia Pensjonat og Badehotell, senere omdøpt til Holmen Bad og enda senere Holmen Sommerhotell. Hotellet hadde 25 senger og pensjonspris mellom 9 og 11 kroner døgnet for helpensjon.

Hotellet var restaurant og selskapslokale inntil bygget ble ødelagt i brann i 1980. Planer for "Herregårdshotellet Holmen Bad" ble realisert, og hovedbygget slik det fremstår i dag, stod ferdig i 1985 under navnet Holmen Fjordhotell.

Påmelding

Kontakt oss for mer info

Torkil Damhaug har gitt ut ni spenningsromaner på Cappelen Damm forlag, og er spesielt kjent for sine sterke karakterbeskrivelser. Han har studert litteraturvitenskap, antropologi og medisin, og har jobbet som lege og psykiater i tillegg til forfattergjerningen. Han fikk Rivertonprisen i 2011 og 2016, og er en av to hovedlærere på Cappelen Damms krimforfatterskole.

Foto: Fredrik Arff/Cappelen Damm

Bernt Roald Nilsen har stor kompetanse og bred erfaring som journalist og litteraturekspert, og gjør bokomtaler og forfatterintervjuer for flere større bokklubber. Han er kursleder på samtlige kurs, enten alene eller sammen med våre håndplukkede forfattere.

Han eier og driver dessuten TOTAL kommunikasjon, og er tekstrådgiver for bedrifter og organisasjoner. Han er hovedlærer på Cappelen Damms krimforfatterskole, og har også bakgrunn som reisejournalist. Som tidligere tekstforfatter, norsklærer og informasjonssjef har han bred pedagogisk erfaring.

Torill Berg er daglig leder og kurskoordinator i SkriveStudio. Hun har vært elev ved Cappelen Damms Krimforfatterskole, og leverer tekster på oppdrag for ulike mediehus. Hun har ansvar for gjennomføring av alle arrangementene til SkriveStudio. Hun er også daglig leder og eier av ToscanaReiser og medeier i eventselskapet Xtenso AS.