SkreddersyddeSkrivekurs

Om SkriveStudio

SkriveStudio drives av litteraturekspert Bernt Roald Nilsen og event- og arrangementsansvarlig Torill Berg. Historien om SkriveStudio startet med det første skrivekurset i Firenze i 2011. Senere har vi utviklet nye og spennende kurs, både kveldskurs og kurs over flere dager i inn- og utland.

Hvorfor velge SkriveStudio? Vi har valgt å legge vekt på tre faktorer: KVALITET, NÆRHET og TRIVSEL. 

Kursene våre holder høy KVALITET. Våre kursledere har solid kompetanse og erfaring innen skrivekunst og formidling. Litteraturekspert Bernt Roald Nilsen har med seg håndplukkede forfattere og skribenter på de ulike kursene.

NÆRHET – den andre suksessfaktoren vår – er en viktig grunn til at vi holder kurs der vi som regel har en maksgrense på 20 deltakere. Her er det alltid tid til spørsmål og kommentarer fra deltakerne. På våre kurs knytter du nye og spennende forbindelser, samt utvider nettverket ditt. Vi gjør alt vi kan for å by på oss selv. Ingen spørsmål er for dumme, ingen påstander for ville.

TRIVSEL og trygghet er viktig for læring. Vi er opptatt av at våre kursdeltakere skal bli sett og hørt, og synes det er givende å hjelpe skriveglade sjeler et skritt videre. Vi legger stor vekt på det sosiale aspektet på alle våre arrangementer.

Fantastiske tilbakemeldinger bekrefter at vi holder det vi lover.

Bernt Roald Nilsen

Bernt har stor kompetanse og bred erfaring som journalist og litteraturekspert, og gjør bokomtaler og forfatterintervjuer for flere større bokklubber. Han er kursleder på samtlige kurs, enten alene eller sammen med våre håndplukkede forfattere. Han eier og driver dessuten TOTAL kommunikasjon, og er tekstrådgiver for bedrifter og organisasjoner. Han er hovedlærer på Cappelen Damms krimforfatterskole, og har også bakgrunn som reisejournalist. Som tidligere tekstforfatter, norsklærer og informasjonssjef har han bred pedagogisk erfaring.

Foto: Privat

Torkil Damhaug

Torkil har gitt ut ni spenningsromaner på Cappelen Damm Forlag, og er spesielt kjent for sine sterke karakterbeskrivelser. Han har studert litteraturvitenskap, antropologi og medisin, og har jobbet som lege og psykiater i tillegg til forfattergjerningen. Han fikk Rivertonprisen i 2011 og 2016, og er en av to hovedlærere på Cappelen Damms krimforfatterskole.

Foto: Fredrik Arff/Cappelen Damm

Eystein Hanssen

Eystein er mannen bak alle krimbøkene om politikvinnen Elli, og var nominert til Rivertonprisen i 2016. Ved siden av forfattergjerningen jobber han som kommunikasjonsrådgiver. Han har også erfaring som dokumentarfilmskaper og fotojournalist. Flere av filmene hans har vunnet priser, og han har deltatt på ekspedisjoner til Antarktis og Mount Everest. Han har også drevet utstrakt reportasjevirksomhet i Europa, Midtøsten, Afrika og Asia. Han har medie- og filmutdanning, og en mastergrad i ledelse og administrasjon.

Foto: Fredrik Arff/Cappelen Damm

Torill Berg

Torill er daglig leder og kurskoordinator i SkriveStudio. Hun har vært elev ved Cappelen Damms Krimforfatterskole, og leverer tekster på oppdrag for ulike mediehus. Hun har ansvar for gjennomføring av alle arrangementene til SkriveStudio. Hun er også daglig leder og eier av ToscanaReiser AS og medeier i eventselskapet Xtenso AS.

Foto: Privat