SkreddersyddeSkrivekurs

Skriveretreat i Toscana.

Er du klar for en femdagers skriveretreat på en vakker vin- og olivengård rett utenfor Firenze? Vår skriveretreat på Villa il Paradisino er tilrettelagt for at du endelig skal få tid, mulighet og faglig hjelp til å skrive på ditt eget prosjekt!

Endelig er du der. Det kribler i magen, du står spent utenfor en diger port. På begge sider av porten høye murer fra middelalderen. Forventningene dine er skyhøye. Du ringer på knappen der det står Villa il Paradisino. Porten går sakte opp, og du går inn i det som skal være ditt eget skriveparadis de neste fem dagene.

En eiendom fra 1500-tallet åpenbarer seg. Foran deg 50 mål med oliventrær, flere hundre år gamle vinranker, frukttrær, grønnsakhage, krydderurter og blomster i en perfekt blanding. Og midt i paradiset en villa på 1000 m2, der familien Belloni Filippi holder til. En vakker vin- og olivengård med det fullt fortjente navnet Villa il Paradisino.

Et sted for lave skuldre. Et sted for visuell magi. Et sted å la tankene fly. Du lar deg inspirere. Du lar deg henføre til tastaturet. Kjenner at det er nå det skjer. Akkurat her. Akkurat midt i et av ni store dobbeltrom, både vakkert og nennsomt restaurert, som står til vår disposisjon når vi inntar hele Villa il Paradisino fem magiske skrivedøgn i november 2018.

Du er i gang med et skriveprosjekt, og trenger tid og ro og inspirasjon. Du har kanskje en idé du aldri har hatt tid til å forløse og skrive ned? Kanskje kan det bli en lengre historie, kanskje en diktsamling eller tør du tenke på en roman? Er du blogger eller fagskriver, er retreaten vår også det som skal til for å perfeksjonere eller fullføre. Uansett skriveprosjekt, handler det om å gjøre alvor av drømmen din!

Vi inviterer til femdagers skriveretreat på Villa il Paradisino i landsbyen Sesto Fiorentino rett utenfor Firenze i Toscana. På denne vakre vin- og olivengården vil du garantert finne roen og inspirasjonen til å gjøre det du er kommet hit for. Vår skriveretreat i paradis er tilrettelagt for å få tid og mulighet for nettopp dette: Å skrive.

Retreatleder Bernt Roald Nilsen er litteraturjournalist og hovedlærer på Krimforfatterskolen til Cappelen Damm. Han skriver også faglitterært, og vet hvor viktig det er å mulighet og tid til å fordype seg i et skriveprosjekt. Han har besøkt Villa il Paradisino utallige ganger og har opplevd hvordan kraften i disse omgivelsene inspirerer skriveprosessen. Han og Torill Berg, daglig leder i Skrivestudio og erfaren eventekspert, har lagt til rette for fem herlige dager for deg som har behov for å fordype deg i et spennende skriveprosjekt.

PRAKTISK INFORMASJON:

Deltakeravgift:

Kun 850 euro inkluderer følgende:

• Fem overnattinger i store rom.

• Femdagers retreat med to daglige fellessamlinger for veiledning og inspirasjon

• Lunsj på Botteghina di Morello

• Lett servering under alle fellessamlingene på dagtid

• Velkomstmøte med enkel bevertning.

Flyreise og annen transport er ikke inkludert. Nærmeste flyplass ligger i Firenze, og hit er det mange selskaper som flyr. Fra flyplassen og til Villa il Paradisino tar det ca 15 minutter med taxi. Du kan også fly til Pisa (1 time med tog til Firenze), Bologna (40 minutter med tog til Firenze) og Roma (1,5 time med tog til Firenze). Se finn.no for billetter.

Vi ber deg om å vente med å bestille flybilletter til retreatet er endelig bekreftet.

Om overnatting:

Du bor alene i store dobbeltrom med privat bad. Kjøkken og stue deles med inntil 2 andre deltakere*. Er dere to som reiser sammen og ønsker å dele et rom, får begge en rabatt på 70 euro.

*Dersom alle bor i enkeltrom.

Ankomstdag:

Start ettermiddag/kveld. Nærmere tidspunkt kommer når vi vet når deltakerne lander.

Daglig program fra og med 16. november til og med 19. november

Kl. 09:00: Fellessamling 1.

Oppvarming og motivasjon for dagens individuelle skriveøkt.

Aktuelle temaer relatert til skriving. Teori og diskusjon.

Kl. 10:30: Individuell skriving

Kafeene er åpne for lunsj, eller du lager din egen lunsj hvis du ønsker det.

Kl. 17:30 - 18:30: Fellessamling 2.

Vi møtes og gjennomgår dagens skriveøkt.

Utfordringer, erfaringer og opplevelser. Alle får anledning til å snakke om sitt prosjekt, dele skriveprosessen, stille spørsmål og få nyttige svar. Du får også individuell veiledning. 

Kl. 20:00: Felles middag, vi bestiller bord til alle. 

20. november har vi en morgenøkt.

Vi bruker også den nydelige naturen rundt Villa il Paradisino som inspirasjon for skrivingen, og byr på inspirasjonsvandring til Botteghina di Morello en av dagene. Vi byr på lunsj. På denne turen skal endorfinene flagre og nye ideer til skriveprosjektet fanges.

Skrive-date med retreatleder:

Du får to skrive-dater med retreatleder Bernt i løpet av oppholdet. Disse er av 30 minutters varighet. Her tar du opp det du mener er mest relevant i forhold til ditt skriveprosjekt.

Antall:

For at fellessamlingene skal være nære og nyttige, har skriveretreaten maks 9 deltakere. Minimum er 6.

Påmelding/betaling:

Du melder deg på ved å sende en mail til [email protected]

Forskuddsfaktura på kr 3000,- sendes sammen med bekreftelse av plass.

Sluttfaktura sendes 6 uker før avreise.

Se betingelser

Vi ber deg om å vente med å bestille flybillett til du får endelig beskjed om det.

Påmeldingsfrist:

1. november 2018 (Førstemann-til-mølla-prinsippet)

Info:

Kontakt Torill Berg, mobil 412 88 735 evt. [email protected]

Har du spørsmål til innholdet, kontakt Bernt Roald Nilsen, mobil 920 80 380 evt [email protected]

Kontakt oss for mer info

Bernt Roald Nilsen har stor kompetanse og bred erfaring som journalist og litteraturekspert, og gjør bokomtaler og forfatterintervjuer for flere større bokklubber. Han er kursleder på samtlige kurs, enten alene eller sammen med våre håndplukkede forfattere.

Han eier og driver dessuten TOTAL kommunikasjon, og er tekstrådgiver for bedrifter og organisasjoner. Han er hovedlærer på Cappelen Damms krimforfatterskole, og har også bakgrunn som reisejournalist. Som tidligere tekstforfatter, norsklærer og informasjonssjef har han bred pedagogisk erfaring.

Torill Berg er daglig leder og kurskoordinator i SkriveStudio. Hun har vært elev ved Cappelen Damms Krimforfatterskole, og leverer tekster på oppdrag for ulike mediehus. Hun har ansvar for gjennomføring av alle arrangementene til SkriveStudio. Hun er også daglig leder og eier av ToscanaReiser og medeier i eventselskapet Xtenso AS.