SkreddersyddeSkrivekurs

Skrive-retreat i Villa Joyosa

20-25 oktober 2022 - Ledige plasser


Er du i gang med et skriveprosjekt, og har problemer med å prioritere tid? Har du kanskje en bokidé du aldri har hatt anledning til å forløse og skrive ned? Drømmer du om å skrive en historie, en diktsamling, kanskje til og med en roman? Eller skriver du rett og slett på en fagbok eller uttrykker dine meninger på en blogg? Nå kan du gjøre alvor av drømmen din.

Villa Joyosa – skrivegledens by

”Når jeg besøker Villa Joyosa første gang, reiser jeg alene. I de trange smugene blir jeg stoppet av en liten gutt, som vil vise meg byen. Gutten og byen tar meg med storm, allerede etter noen få minutter vet jeg at jeg skal tilbake. Husene rundt oss lener seg mot hverandre i en mosaikk jeg aldri har sett maken til. Gutten viser meg havet sitt, elven sin, de idylliske husene, de intime torgene. Klær henger til tørk overalt, sortkledde damer hilser blidt når vi passerer, svimlende balkonger henger utover den fargerike mosaikken. Jeg kjenner at jeg bobler over av noe jeg har lett febrilsk etter i det siste. Så forstår jeg. Det kreative som har vært i dvale, har våknet til live. Når omvisningen er over, og jeg prøver å gi gutten en femeuroseddel, vinker han meg bare av og forteller med hele kroppen at det er ikke penger han er ute etter. Det er gleden og stoltheten over at han eier akkurat denne byen. La Vila Joyosa. Gledens by. Så går gutten hjem til sitt, og jeg blir stående og gispe av takknemlighet.

Bernt Roald Nilsen

Noen tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:

- Utviklende, samlende og oppbyggelig for alle deltakerne.

- God tid til skriving og refleksjon innrammet av korte faglige og sosiale vannhull morgen og kveld.

- Vi ble utrolig godt ivaretatt av arrangørene.

- Akkurat en passe miks av faglig stoff, samtaler og skriving.

- Opplegget, varmen, nærheten, følelsen av at alle vil en vel, det var bare fantastisk å være en del av dette.

- Individuell veiledning er virkelig en luksus, og i tillegg en ramme med trygghet, åpenhet og det å by på seg selv.

Vi inviterer deg til femdagers skriveretreat i Villa Joyosa, en perle av en landsby nord for Alicante sør i Spania. Med svimlende utsikt til Middelhavet og fjellene i ryggen vil du garantert få inspirasjon, tid og ro til det du ønsker mest av alt. Vår retreat er nemlig tilrettelagt med dette for øyet: Å skrive.

Denne fargesprakende mosaikken av en landsby er et perfekt skrivested. Litteraturekspert og hovedlærer på krimforfatterskolen til Cappelen Damm, Bernt Roald Nilsen, har besøkt Villa Joyosa flere ganger, og selv opplevd hvordan kreativiteten og kraften i omgivelsene har inspirert skriveprosessen. Han skriver også faglitterært, og vet hvor viktig det er å ha mulighet til å fordype seg i et manuskript. Nå har han valgt å dele Villa Joyosa med andre skrivelystne. Han og Torill Berg, daglig leder i Skrivestudio og erfaren eventekspert, har tilrettelagt fem herlige dager for deg som har behov for å fordype deg i et skriveprosjekt.

PRAKTISK INFORMASJON:

Deltakeravgift:

Fra kun 870 euro som inkluderer følgende:

• Fem overnattinger

• Femdagers retreat med to daglige fellessamlinger for veiledning og inspirasjon

• Lett servering under alle fellessamlingene på dagtid

• Velkomsttreff med enkel servering – og to felles middager på utvalgte steder

Flyreise og annen transport er ikke inkludert. SAS, Flyr og Norwegian flyr rimelig til Alicante fra flere flyplasser i Norge. Sjekk også finn.no for flybilletter med andre flyselskaper. Fra flyplassen i Alicante til Villa Joyosa tar det cirka 45 minutter med taxi. Mariannetours.no tilbyr busstransfer.

Om overnatting:

Vi har reservert ut utvalg leiligheter. I prisen på 870 euro er flotte studioleiligheter inkludert. 4 av disse har sjøutsikt, og disse fordeles etter første-mann-til mølla prinsippet. Videre har vi leiligheter med separat soverom. Disse koster ekstra. Alle studioene/leilighetene har kjøkken, så du kan lage mat hjemme hvis du ønsker det. Er dere to som reiser sammen og ønsker å dele et studio/leilighet, får begge en rabatt på 70 euro.

Program

Oppstart ankomstdag 18:30

Daglig program fra og med dag 21. oktober - 24. oktober

Kl. 09:00: Fellessamling 1.

Oppvarming og motivasjon for dagens individuelle skriveøkt.

Aktuelle temaer relatert til skriving. Teori og diskusjon.

Kl. 10:15: Individuell skriving

Kafeene er åpne for lunsj, eller du lager din egen lunsj hvis du ønsker det.

Kl. 19:00: Fellessamling 2.

Vi møtes og gjennomgår dagens skriveøkt.

Utfordringer, erfaringer og opplevelser. Alle får anledning til å snakke om sitt prosjekt, dele skriveprosessen, stille spørsmål og få nyttige svar. Du får også individuell veiledning.

Kl. 20:30: Felles middag (2 middager er inkludert i prisen)

Avreisedag

Kl. 09:00 - 10.00: Fellessamling

Skrive-date med retreatleder:

Du får en coachingsamtale med retreatleder Bernt i løpet av oppholdet. Denne er av 45 minutters varighet. Her tar du opp det du mener er mest relevant i forhold til ditt skriveprosjekt.

Antall:

For at fellessamlingene skal være nære og nyttige, har skrive-retreaten maks

14 deltakere. Minimum er 6.

Påmelding/betaling:

Du melder deg på ved å sende en mail til [email protected] eller bruke påmeldingsskjemaet.

Forskuddsfaktura på kr 3000,- sendes sammen med bekreftelse av plass.

Sluttfaktura sendes 6 uker før avreise.

Se betingelser

Vi ber deg om å vente med å bestille flybillett til du får endelig beskjed om det.

Påmeldingsfrist:

Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder. 

Info:

Kontakt Torill Berg, mobil 412 88 735 evt. [email protected]

Har du spørsmål til innholdet, kontakt Bernt Roald Nilsen, mobil 920 80 380 evt [email protected]

Frodige Villa Joyosa

Villa Joyosa er frodig på flere måter. Den fargerike arkitekturen i byen er unik, og står på Unescos Verdensarvliste. Atmosfæren og menneskene byr på gjestfrihet og åpenhet. Mat og vin er både godt og svært rimelig. Studioleiligheten du bor i ligger bare et steinkast fra stranden og fem minutter fra bygningen vi har fellessamlingene våre i. Byen har også blitt kalt sjokoladebyen, Spanias mest berømte sjokoladefabrikk holder nemlig til i Villa Joyosa.

Å sitte og skrive med bølgeslagene mot stranden som lydkulisser er en opplevelse for livet, og er inspirerende for den kreative prosessen. Landsbymiljøet er en fryd for sjel og sinn, rammet inn av et turkisblått Middelhav og majestetiske fjelltopper. Her ligger alt til rette for å komme i genuin skriveflyt.

Velkommen til fantastiske skrivedager!

Kontakt oss for mer info

Bernt Roald Nilsen har stor kompetanse og bred erfaring som journalist og litteraturekspert, og gjør bokomtaler og forfatterintervjuer for flere større bokklubber. Han er kursleder på samtlige kurs, enten alene eller sammen med våre håndplukkede forfattere.

Han eier og driver dessuten TOTAL kommunikasjon, og er tekstrådgiver for bedrifter og organisasjoner. Han er hovedlærer på Cappelen Damms krimforfatterskole, og har også bakgrunn som reisejournalist. Som tidligere tekstforfatter, norsklærer og informasjonssjef har han bred pedagogisk erfaring.

Torill Berg er daglig leder og kurskoordinator i SkriveStudio. Hun har vært elev ved Cappelen Damms Krimforfatterskole, og leverer tekster på oppdrag for ulike mediehus. Hun har ansvar for gjennomføring av alle arrangementene til SkriveStudio. Hun er også daglig leder og eier av ToscanaReiser og medeier i eventselskapet Xtenso AS.